Opel Grandland

Opel Grandland osvježen je izvana i iznutra

Novi Opel Grandland usklađen je s novim kućnim dizajnerskim stilom, a kao i Mokka i Crossland prije njega i on je ostao bez slova X u nazivu

Mokka je bila prvi Opelov model koji je oblikovan u novom kućnom dizajnerskom stilu. Ubrzo ju je slijedio osvježeni Crossland koji je, kao i Mokka, ostao bez slova X u nazivu. Sada je po istom receptu “pod nož” došao i Grandland X, a i on je sada postao samo Grandland.

Glavno obilježje novog dizajnerskog jezika Opela je prednja maska koja nosi naziv Opel Vizor. Ipak, pažljiviji pogled otkriva kako dizajneri u Russelsheimu nisu u potpunosti izbrisali originalni izgled jer prednja svjetla svojim vanjskim kutevima izlaze iz Vizora. Ispod njih je dosta razigrano oblikovan odbojnik s uglatim vertikalnim otvorima u kutevima. Svjetla po prvi puta kod Grandlanda mogu biti opremljena tehnologijom IntelliLux Led Pixel Light, adaptivnim matričnim svjetlima koja se sastoje od ukupno 168 individualnih LED elemenata. Straga je nešto manje novosti. Odbojnik je malo izmijenjen, a ime modela krupno je ispisano na poklopcu prtljažnika.

Unutrašnjost je također temeljito osvježena. Iako je središnji greben gotovo neizmijenjen, gornji je dio armature potpuno nov. Sliči unutrašnjosti Mokke, a Opel ovakav izgled naziva Pure Panel. Njega karakterizira veliki crni element u kojem su zajedno posve novi digitalni instrumenti i ekran infotainmenta vizualno povezani u jednu cjelinu.

Novi Opel Grandland prvi je Opelov model koji će biti dostupan sa sustavom Night Vision. Ovaj sustav koristi infracrvene kamere i detektira pješake i životinje do udaljenosti od 100 metara i po potrebi upozorava vozača. Grandland će biti dostupan i sa sustavom Highway Integration Assist koji drži automobil u sredini vozne trake i na razmaku od vozila ispred. Zahvaljujući funkciji stop&go uz ovaj sustav Grandland vozi polu-autonomno u prometnoj gužvi.

Ponuda motora ostaje kao i dosad, što znači da se sastoji od turbo benzinskih i dizelskih motora, kao i dvije verzije plug-in hibrida od 225 i 300 KS. Cijene će biti objavljene uskoro, a u prodajne salone novi Opel Grandland dolazi ujesen.

Provjerite još

Nova Opel Astra

Nova Opel Astra na prvim fotografijama

Opel je objavio prve fotografije nove generacije Astre, a službeno predstavljanje ovog modela uslijedit će …