BMW Serije 5 Touring i kao električni i5 Touring

Nakon limuzine na red je došao i karavan. BMW Serije 5 Touring dolazi i u električnoj verziji kao i5 Touring, ali to nije sve…

Osma generacija BMW-a Serije 5 predstavljena je sredinom prošle godine. BMW Serije 5 dostupan je s blagim hibridnim benzinskim i dizelskim motorima, s plug-in hibridnim pogonskim sklopovima i, po prvi put u povijesti Serije 5, dostupan je i kao i5 s električnim pogonom. Naravno, ponuda Petice naravno nije potpuna bez karavanskog Touringa. Ovo je novi BMW Serije 5 Touring, a dostupan je i kao potpuno električni i5 Touring.

Kao i limuzina, Touring je narastao u odnosu na prethodnika i to punih 10 centimetara, pa je s 5,06 metara jednako dugačak kao i limuzina. Jednak im je i međuosovinski razmak koji je malo manji od tri metra. Veće vanjske dimenzije znače i više prostora u unutrašnjosti, u ovom slučaju u prtljažniku. Serija 5 Touring sada raspolaže s 570 litara, odnosno 1700 litara s preklopljenim stražnjim sjedalima. Fascinantno je da je prtljažnik električnog i5 Touringa identičan onom u verzijama pokretanim motorima s unutarnjim izgaranjem.

Po pitanju dizajna, serija 5 Touring i i5 Touring pružaju nekoliko iznenađenja. Do središnjeg nosača, Serija 5 Touring je naravno potpuno jednaka limuzini. Linija krova prirodno se proteže ravno prema stražnjem dijelu. Stražnja svjetla su drukčija, ali prate oblik slova L kao i na limuzini. No, dok se tamo optički spuštaju, ovdje se podižu prema gore.

Za one koji baš žele njemački premium karavan ove veličine BMW i5 Touring trenutno je jedini izbor. Mercedes nema EQE karavan, a Audiji A6 e-tron, odnosno A6 Avant e-tron još nisu na tržištu. BMW dolazi u dvije verzije, jednake kao i u limuzinskom i5, koje dolaze s baterijom od 81,2 kWh. Iza oznake eDrive40 skriva se jedan elektromotor od 340 KS i 400 Nm koji pokreće stražnje kotače. Ubrzanje od 0 do 100 traje 6,1 sekundu, a najviša brzina je 193 km/h. Doseg s jednim punjenjem baterije je 560 kilometara. Impresivna je verzija pod oznakom M60 xDrive koja raspolaže s 601 KS i 795 Nm, dovoljnih za ubrzanje do 100 km/h za samo 3,9 sekundi i najvišu brzinu od 230 km/h.

Slabiji model serijski dolazi s izmjeničnim punjačem od 11 kW, a snažniji s 22 kW. Oba se na brzim izmjeničnim punjačima mogu puniti s najviše 205 kW.

Onima koji više cijene klasične pogone odmah će na raspolaganju biti dizelski motor potpomognut sustavom blagog hibrida. Model s oznakom 520d pokreće četverocilindraš od 197 KS i 400 Nm, a bit će dostupan i s pogonom na sve kotače xDrive. Mjenjač je uvijek automatski s osam stupnjeva. Od ljeta u ponudu dolazi šestocilindarski turbodizelaš i dva plug-in hibrida.

Kao poslastica za kraj, po prvi put od generacije E61 (2004.-2010.) u ponudu se vraća i M5 Touring!

Provjerite još

Novi BMW X2 i prvi električni iX2

BMW X2 druge generacije po prvi put dolazi i u potpuno električnoj verziji, a sada …