BMW X8 M bit će poseban model M odjela?

Jasno je kako u budućnosti možemo očekivati BMW X8 M, ali još nije posve jasno kakav će biti. Sve više se čini kako neće biti tek “X7 kupe”

Prije otprilike mjesec dana objavljeno je da je BMW registrirao naziv modela X8 M. To je potvrdilo ranije glasine o još jednom modelu na vrhu BMW-ove ponude SUV-a. Bit će riječ o sportskom SUV-u, što je jasno iz slova X i M. Sukladno dosadašnjoj praksi bavarske tvrtke možemo očekivati X7 s kupeovskom linijom krova, jednako kao što su to X4 i X6 u odnosu na X3 i X5, ali čini se ipak da priča nije tako jednostavna.

Prema informacijama u pravilu dobro obaviještenog BMW Bloga, priča s X8 je ipak malo drukčija. Njihovi izvori iz BMW-a kažu kako bi X8 trebao biti “poseban model” M odjela. Krajem prošle godine M odjel je već najavio dolazak posebnog M modela, a suprotno ranijim sumnjama, danas znamo kako to neće biti serijska verzija koncepta Vision M Next.

BMW X8 M vjerojatno će imati puno toga zajedničkog s modelom X7, ali imat će definitivno drukčiji oblik, više od različite linije krova. Ako stvarno bude poseban model M odjela možemo očekivati supersportski SUV, nešto na tragu Lamborghini Urusa. U svakom slučaju, najmanje što će se naći pod prednjim poklopcem je 530 KS snažan 4,4-litreni V8 koji pokreće X7 M50i, ali zasigurno s više konjskih snaga na raspolaganju, posebno ako želi ući u Urusovu kategoriju.

Provjerite još

BMW M5 Competition

BMW M5 novog lica i stražnjice, ali bez više snage

Nakon obične Serije 5 i legendarni BMW M5 također je dobio novo lice i stražnjicu. …