Mercedes-AMG pozabavit će se i električnim modelima

Mercedesov šef razvoja Markus Schafer potvrdio je da će se Mercedes-AMG pozabaviti doradom električnih modela iz obitelji EQ

Mercedes-Benz ubrzano proširuje svoju ponudu električnih automobila označenih slovima EQ. Započelo je EQC, slijedio je EQV, a nedavno je predstavljen i EQA. Tijekom sljedeće dvije godine stižu još i EQB, EQE i EQS. Sve su to zanimljivi modeli i za Mercedes-AMG koji polako mora početi razmišljati o drugim načinima stvaranja sportskih Mercedesa. Na kraju, mora potražiti način da opstane u nečem što nisu motori s unutarnjim izgaranjem. Stoga nije veliko iznenađenje da se Mercedes-AMG upušta u doradu EQ modela.

Markus Schafer, šef istraživanja i razvoja potvrđuje te planove. “Sportske verzije EQA, EQB, EQS i EQE dolaze”, rekao je u izjavi za britanski magazin Autocar. Uz to, spomenuo je dolazak “električne platforme za AMG”. Na što točno misli nije još poznato, ali zvuči kao da je u planu i električni superautomobil isključivo za AMG. Možda idejni nasljednik modela SLS AMG E-Cell. Nemojte se iznenaditi ako Mercedes-AMG GT jednom zamijeni jedan električni model.

Na kraju, ostaje pitanje koliko će daleko Mercedes-AMG ići s tretmanom modela EQ. Audi, primjerice, ide polako s RS E-tronom GT koji je ovih dana predstavljen. Razlikuje se o osnovne verzije prije svega snagom i tehnologijom. Hoće li i Mercedes-AMG odustati od masivnih odbojnika, posebnih maski i spojlera tek ćemo vidjeti.

Provjerite još

Mercedes GLA 200 d

Mercedes-Benz GLA 200 d

Bolje opremljen, udobniji, prostraniji i sada puno više SUV nego prije. Mercedes GLA je dobio …