Opel Mokka

Opel Mokka na novim službenim fotografijama

Nova Opel Mokka, koja, za razliku od prethodnice, neće imati X u imenu priprema se za proizvodnju, pa je Opel objavio slike još uvijek kamufliranog automobila iz svih kuteva

Sa svojih osam godina na leđima Opel Mokka X danas je prilično ostarjeli ostatak iz Opelove ere General Motorsa. Ne čudi stoga što je nečujno nestala iz ponude iako nasljednik još nije spreman. Na njega ćemo morati pričekati do sljedeće godine.

Izostanak slova X iz imena najmanja je od promjena kod Mokke. Nova generacija donosi dizajnerski jezik predstavljen na konceptu GT X prije dvije godine. Uže linije, posebno na nosu, pa čak i malo retro inspiracije glavne su njegove odlike. Slike koje je sada Opel objavio jasno pokazuju kako će Mokka zapravo biti serijska verzija tog koncepta.

Očekivano, nova će Opel Mokka dijeliti mehaniku s francuskom braćom što znači da je bazirana na multienergetskoj platformi CMP na kojoj se voze i Peugeot 2008 i DS 3 Crossback. Zbog toga možemo očekivati i poznatu ponudu PureTech motora. Trocilindarski benzinac dolazi u verzijama od 100, 130 i 150 KS. Vjerojatno će se u ponudi naći i 1,5-litreni turbodizelaš od 100 i 130 KS. Multienergetska platforma znači da će Mokka biti dostupna i u potpuno električnoj verziji. Kao i ostale modele na ovoj platformi (Corsa-e, e-208, e-2008) pokretat će ju elektromotor od 136 KS i 260 Nm. Doseg od preko 300 km po WLTP-u osiguravat će joj baterija od 50 kWh.

Opel je objavio kako će proizvodnja započeti krajem ove godine, a nova Mokka u prodaju će krenuti početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Idealna kombinacija automobila  je hibrid s baterijom od barem 50 km za svakodnevne potrebe i …