Volkswagen ID Life

Volkswagen ID Life najavljuje gradski električni crossover

Volkswagen ID Life urbani je električni crossover koji će na tržište stići 2025., najvjerojatnije pod nazivom ID.2

Volkswagenova električna obitelj ID polako, ali sigurno raste. Nakon ID.3, ID.4 i budućih ID.5 i ID Buzz, sljedeći električni model iz Wolfsburga je na putu. Zasad je predstavljen u obliku koncepta nazvanog ID Life koji najavljuje kompaktni crossover, manjeg brata modela ID.3.

Volkswagen ID Life nije potpuno iznenađenje, jer već je sestrinska marka Cupra pokazala UrbanRebel Concept. To je tehnički blizanac ID Lifea, a oba će se najvjerojatnije proizvoditi u Seatovim pogonima. I jedan i drugi bit će bazirani na kraćoj verziji platforme MEB. Volkswagen još nije otkrio dimenzije svog budućeg modela, ali možemo očekivati oko četiri metra dužine.

Izgled koncepta je zadivljujuće jednostavan. Nema pretjerano naglašenih linija, previše kuteva i vizualne dramatike. Zanimljiv detalj je platneni pokretni krov.

ID Life ima prednji pogon, a pokreće ga elektromotor od 234 KS. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,9 sekundi. Baterije od 57 kWh dovoljne su za doseg od oko 400 kilometara. U konačnoj serijskoj verziji, koja bi se mogla zvati ID.2, možemo očekivati i slabije motore.

Konceptni automobil ne može proći bez raznih interesantnih rješenja, pa tako Volkswagen kaže kako ID Life može poslužiti kao kino ili igraonica zahvaljujući projektoru i ekranu koji izlazi iz armature. Stoga Volkswagen naglašava kako ovaj model cilja na mlađe kupce kojima je automobil “snažniji izričaj životnog stila i kojima mobilnost nije najvažnija, već ih zanima kakva sve iskustva mogu doživjeti s njim”.

Ono što podjednako zanima i mlađe i starije potencijalne kupce je cijena, a tu Volkswagen cilja na početnu cijenu između 20.000 i 25.000 eura. Serijski model na osnovi koncepta ID Life trebao bi biti predstavljen 2025.

Provjerite još

Volkswagen Golf R Variant

Volkswagen Golf R Variant ima 320 KS i drift mode

Kao i petvratna verzija, Volkswagen Golf R Variant dobio je motor od 320 KS, pogon …