Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 prvi je VW-ov globalni električni model

Volkswagen ID.4 dolazi s dvije veličine baterije i četiri razine snage, a s jednim punjenjem može prevaliti do 520 kilometara

Veliki brat Volkswagena ID.3 nije nikakvo iznenađenje, naravno. Riječ je o drugom modelu Volkswagenove električne obitelji pod nazivom ID, malo je veći od prvog ID-a i nešto viši, pa ga aje najlakše opisati kao crossover. Kompaktni crossoveri globalno su iznimno popularni, pa stoga ne čudi što će, po svemu sudeći, upravo ID.4 biti prvi član obitelji ID koji će se proizvoditi i prodavati u čitavom svijetu. Pored Njemačke, veći će ID uskoro silaziti s proizvodnih linija u Kini i SAD-u.

Volkswagen ID.4 dijeli koncept i osnovne postavke s prvom Škodom na platformi MEB, modelom Enyaq iV, više od puke tehničke osove. Ipak, nisu blizanci. ID.4 je sedam centimetara duži od Škode. S dužinom od 4,58 metara za 23 cm je duži od ID.3, od kojeg je i širi (1,85 m) i viši (1,61 m), dok dijele isti međuosovinski razmak od 2,77 metara. Čisto za usporedbu, od “običnih” Volkswagena najbliže je Tiguanu (4,51/1,84/1,68 m).

Naravno, Volkswagen ID.4 značajno se razlikuje od tradicionalnih SUV-a poput Tiguana. Primjerice, nos mu je značajno kraći, šro čini unutrašnjost značajno prostranijom u dužinu. To znači da, kao i kod Škode, ima puno mjesta za putnike straga, a ravan pod osigurava da i srednji putnik ima dovoljno mjesta za noge. Prtljažnik je osnovnog obujma 543 litre.

Elektromotor koji se nalazi u podnici svakog automobila na platformi MEB još je uvijek jedini i u ID.4. Verzija s pogonom na sve kotače još nije dostupna, iako je u planu. Zanimljivo, Volkswagen u startu nudi ID.4 u manje verzija nego što ih ima Škoda Enyaq iV. Isto tako, postoje pojedine male razlike između ova dva modela po pitanju snage. U principu, ID.4 je dostupan u četiri razine snage, podijeljene u dvije veličine baterija. Manja  baterija je kapaciteta 52 kWh, dok veća ima 77 kWh. Manja dolazi u verzijama Pure i Pure Performance što znači 148 ili 170 KS. Veću imaju verzije Pro, sa 175 KS, i Pro Performance, sa 204 KS.

Najsnažnija verzija prva stiže na tržište, kao i kod ID.3 uz oznaku “1st”. To je ujedno i jedini automobil čije su detaljne specifikacije poznate u ovom trenutku. Prema ciklusu WLTP s jednim punjenjem baterije može prevaliti 520 kilometara, od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,5 sekundi i postiže najvišu brzinu od 160 km/h. Za slabije verzije ove brojke još nisu poznate, ali spomenimo kako Enyaq s baterijom od 52 kWh može prevaliti 340 km. Osnovni je punjač za sve verzije trofazni i omogućuje punjenje sa 11 kW. Verzija sa snažnom baterijom može imati i brzi punjač do 125 kW, ali uz doplatu.

U prodaju u Europi Volkswagen ID.4 trebao bi krenuti krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Golf GTI Clubsport

Stiže novi Golf GTI Clubsport s 300 KS

Ubrzo nakon predstavljanja Golfa GTI, već je na red došla i njegova prva posebna izvedba, …