Kia Ceed 1,6 CRDi Fresh

Nova Kia Ceed sada veća, udobnija, bolja, ali i skuplja. Baca rukavicu direktno u lice razvikanijim konkurentima

Ovo je novi obiteljski hatchback iz Kije. Ali nemojte ga više zvati Cee’d, sada je Ceed, prilično zbunjujuće apostrofno mjesto pronađeno na prethodnim dvjema verzijama je konačno nestalo. U ponudi su sada tri benzinske verzije snage 100, 120 i 140 KS te jedna dizelska 1,6 sa 115 KS. Upravo tu posljednju smo dobili na test i to s najbogatijim, trećim paketom u ponudi.

Sa 115 KS, dobro parira Volkswagenovom bestseleru Golfu 1,6 TDI, ipak Kia ima više okretnog momenta, tako da se čini bržom na cesti. U odnosu na prethodnu generaciju Ceed je također postao tiši i kultiviraniji, jednostavno u svemu bolji. Jak udarac na konkurenciju. Iako smo pristalice benzinskih turbo verzija, pogotovo one 1,4 sa 140 KS ovaj 1,6 jako dobro odrađuje svoj posao. Fino “napunjen” momentom od najnižih okretaja, a opet dovoljno jak na visokim uz iznimno malu potrošnju gotovo bez obzira na tempo. Dizelaš se nudi s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa ili s automatskim mjenjačem sa sedam brzina. Ceed treće generacije sada ima potpuno neovisan ovjes što pridonosi kvaliteti vožnje. Oštriji ovjes, složeniji od starog modela nudi puno više, dovoljno je udoban tijekom svakodnevne vožnje a opet prilagodljiv kada naiđete na zabavnu zavojitu cestu. Relativno precizno upravljanje je brže nego prije, iako još uvijek nema puno povratnih informacija.

Širi i niži nego prije, Kia kaže da novi Ceedov stražnji dizajn pridonosi atraktivnom dizajnu. U stvarnosti, dok Ceed izgleda oštro i lijepo s četvrtastim s prednjim krajem, iz drugog kuta – pogotovo stražnje tri četvrtine – izgleda nekako nezgrapno i ne previše skladno.

Dodatni stražnji prevjes ipak donosi prednosti. Čak 395-litreni prtljažnik je više nego što biste dobili od Golfa ili Focusa, dok šira kabina osigurava više prostora za ramena. Ipak, još je skučenije straga sjediti nego u VW-u. Na pozitivnu stranu postoji velika količina prilagodbe vozačkog sjedala i upravljača, tako da se možete jako udobno smjestiti. Sam dizajn unutrašnjosti je veliki korak u odnosu na stari automobil: sve je logično i sve djeluje čvrsto i kvalitetno.

Sve verzije imaju najmanje 7- inčni zaslon osjetljiv na dodir kompatibilni s Apple i  Android sustavom kao standardom, a zasloni na višim paketima su osam inča i s navigacijom. Koji god odabrali, Ceedov brzi, pametni i jako prijateljski infotainment sustav je među najboljim što mainstream proizvođači nude.

Kako na kraju opisati novu Kiu? Definitivno je sofisticiranija nego prije, Kia Ceed je danas vrlo sposobna alternativa Volkswagen Golfu, Ford Focusu Renault Meganeu i društvu. Nažalost Kia nije više puno ili uopće jeftinija. Ipak, to opravdava kvalitetnim komponentama kao s ovim dizelom 1,6 CRDi koji je iznimno profinjen i štedljiv, što ga čini vrhunskim izborom za kupce s velikim kilometražom. Ne zaboravimo da neka daleko razvikanija konkurencija sa sličnim motorima još uvijek ima mjenjač sa samo pet brzina. Također je Ceed jako dobro opremljen, ima dobro “složen” infotainment sustav i naravno dolazi s vodećim jamstvom u klasi. Na kraju je na vama da odaberete favorita. Ono što svakako preporučujemo je da probate Ceed ako ste u potrazi za tom klasom vozila. Svakako ga uvrstite u uži izbor.

Kia Ceed 1,6 CRDi Fresh
Motor: turbodizelski redni, 1,6, 4 cilindra
Snaga: 85/115 KS pri 4000 o/min
Moment: 280 Nm 1500  – 2750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Mjenjač:  ručni, 6 stupnjeva
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,6 s
Najveća brzina: 192 km/h
Dimenzije: 4310/1800/1447 mm
Međuosovinski razmak: 2650 mm
Potrošnja (EU): 6 l/100 km
Emisija CO2: 101-104 g/km
Cijena 167.125 kuna (više informacija na www.kia.hr)

 

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 7
Oprema - 7
Ekologija - 7
Cijena - 6

6.6

Nova generacija Ceeda značajno je sofisticiranija nego prije, ali to se vidi i na cjeniku. U svakom slučaju ozbiljan je konkurent u klasi