Opel Astra

Opel Astra 1,0 Enjoy

Iako su mnogi još uvijek skeptični prema malim benzinskim motorima Opelov trocilindraš u Astri dokazuje u najboljem svjetlu da downsizing nije samo pomodan trend

Lakša, okretnija, prostranija i opremljenija, nova Opel Astra ima sve potrebno u borbi za vrh segmenta. Već nas je uvjerila u to u snažnijim varijantama, ali pravi test Opelovog strogog plana mršavljenja je s najmanjim i najštedljivijim benzinskim motorom – jednolitrenim trocilindrašem koji se ugrađuje još i u Adama i Corsu. U njima se 105 KS snažan motor dobro snalazi , ali čak i s 200 kilograma koliko je Astra izgubila u odnosu na prošlu generaciju pred njim nije lak zadatak.

opel_astra_06U Astri turbo trocilindraš pokazuje da trend smanjenja obujma motora funkcionira. Živahni jednolitreni motor jednako je sposoban kao i u manjim modelima unatoč većoj karoseriji u kojoj se našao. Naravno, s njim treba više raditi nego sa snažnijim motorima u Astri, posebno ako želite postići obećano ubrzanje od 11,2 sekunde do 100 km/h, ali zahvaljujući njegovih 170 Nm raspoloživih od 1800 okretaja trud je manji nego što biste možda očekivali. Čak niti tada potrošnja nije previsoka. U gradu smo u prosjeku trošili 7,2 litre, bez imalo štednje, dok je na otvorenoj cesti putno računalo pokazivalo 5,2 litre.

Na visokim okretajima motor otkriva svoja tri cilindra karakterističnim zvukom, ali nije nikad glasan, naporan niti neugodan. Petobrzinski ručni mjenjač precizan je i brz, a ne bi mu škodio niti šesti stupanj za još nižu potrošnju. U svakodnevnoj gradskoj vožnji motor ćete rijetko čuti ili osjetiti zahvaljujući osovini za balansiranje koja smanjuje vibracije, kao i dobroj zvučnoj izolaciji kabine. Smanjenje buke motora i vjetra toliko su efikasni da kod Astre povećanjem brzine čujete više buke ceste i guma. To daje ugođaj profinjenosti u vožnji, a jednako se može opisati i unutrašnjost.

opel_astra_01Zahvaljujući pametnom oblikovanju prostora je više nego u prošloj generaciji unatoč smanjenju vanjskih dimenzija. Najviše su profitirali putnici straga koji imaju više prostora, a svi profitiraju od kvalitetnih materijala i solidne završne obrade. Vozačko je okruženje oblikovano čisto i pregledno, a nestalo je i mnoštvo gumbića sa središnje konzole koji su krasili prošlu generaciju. Njom sada dominira ekran osjetljiv na dodir kojim se upravlja većinom funkcija automobila putem sustava Intellilink koji omogućuje i lako povezivanje pametnih telefona.

U vožnji je Astra okretna i precizna te jasno pokazuje koliko joj je koristila kura mršavljenja.

U usporedbi s prošlom generacijom, kao i s nekim konkurentima, vozi se vrlo uvjerljivo s minimalnim naginjanjem karoserije, a i prilikom naglih promjena smjera ostaje balansirana i na željenoj putanji. Volan je za oštriju vožnju možda za nijansu prelagan, ali daje dovoljno povratnih informacija vozaču o tome što se točno pod kotačima događa.

Testirani je automobil bio opremljen paketom opreme Enjoy koji nije oličenje bogatstva, ali zapravo sadrži sve što vam treba za ugodnu i sigurnu vožnju. Uključuje ručni klima-uređaj, električne podizače svih prozora, sustav Intellilink, ABS, ESP, šest zračnih jastuka… Zapravo mu možda tek nedostaju aluminijski naplaci, ali i to možete lako riješiti doplatom od samo 1125 kuna. Cijena tako opremljene Astre do registracije iznosi 130.424 kuna što je sasvim povoljno.

Opel Astra 1,0 Enjoy
Motor: turbobenzinski redni, 3 cilindra
Snaga: 77 kW/105 KS pri 5500 o/min
Moment: 170 Nm pri 1800 o/min
Mjenjač: ručni, 5 stupnjeva
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,2 s
Najviša brzina: 200 km/h
Dimenzije: 4370/1809/1485 mm
Međuosovinski razmak: 2662 mm
Potrošnja (EU): 5,2/3,9/4,4 l/100 km
Emisija CO2: 102 g/km
Cijena: od 130.424 kuna (više informacija na www.opel.hr)

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 8
Oprema - 6
Ekologija - 8
Cijena - 8

7.2

S uglađenim trocilindrašem Astra je ugodan automobil za svakodnevnu vožnju koji se odlikuje štedljivošću i povoljnom cijenom