Opel Corsa – osvježeni izgled i tehnologija

Opel Corsa dobila je prepoznatljivo novo kućno lice, brži i bolji infotainment, kao i unaprijeđenu i proširenu ponudu pogonskih sklopova, od benzinaca, preko hibrida do dvije električne verzije

Opel Corsa vrlo je popularan model u segmentu malih automobila diljem Europe, a posebno dobre rezultate ima na dva vrlo važna tržišta – u Velikoj Britaniji i Njemačkoj. No, u Opelu znaju kako spavanje na lovorikama nikom nije donijelo uspjeh, pa su stoga značajno osvježili Corsu u svim segmentima. Uputili smo se u Russelsheim kako bi provjerili što je sve novo.

Očekivano, najuočljivije je novo lice jer i Corsin prednji kraj sada krasi Opel Vizor, kao i ostale novije modele ove marke. Pored novog lica, prednja svjetla su također unaprijeđena, pa tako LED matrična svjetla, koja u Corsi dolaze uz nadoplatu, sada imaju 14 LED segmenata. Najvidljivija promjena straga je ime modela ispisano velikim slovima na poklopcu prtljažnika.

U unutrašnjosti su promjene također vidljive, ali nisu upadljive. Nova je Corsa dobila posve novi sustav infotainmenta koji koristi procesor Snapdragon poznat iz pametnih telefona. Sustav je brži i intuitivniji, a može se i bežično povezati putem aplikacija Android Auto i Apple CarPlay. Pored povezivanja, telefoni se mogu puniti i na bežičnom punjaču ispred mjenjača. Naravno, potpuno digitalni kokpit, kao i bežični punjač dio su bogatijih paketa opreme ili popisa opcija. Pored jednostavnijeg i bržeg infotainmenta, detalj koji smo primijetili da je značajno poboljšan je slika stražnje kamere koja je puno više rezolucije. Uz to, oni koji žele više svjetlosti u kabini mogu s popisa opcija odabrati stakleni panoramski krov.

Promjena ima i kod pogonskih sklopova i to svih vrsta. Krenimo od električne Corse, koju smo i vozili, a koja ima i najviše novosti. Kao prvo, postojeća verzija od 136 KS s baterijom od 50 kWh postala je malo učinkovitija pa se sada može pohvaliti s 357 kilometra dosega prema normi WLTP što je dvadesetak kilometara više nego prije.

Puno veća novost je snažniji električni pogonski sklop koji se polako širi novim Stellantisovim proizvodima. Riječ je o elektromotoru od 156 KS i 260 Nm koji se strujom napaja iz baterije od 51 kWh. Učinkovitiji motor i nova baterija rezultiraju većim dosegom, unatoč povećanu snage. Tako Corsa Electric Long Range, kakav joj je puni naziv, može prevaliti 405 kilometara s jednim punjenjem baterije.

Nova, snažnija, verzija od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,1 sekundu, što je šest desetinki brže od slabije verzije, dok je kod obje najviša brzina ograničena na 150 km/h. Što se mogućnosti punjenja tiče, obje se Corse Electric mogu na istosmjernom punjaču puniti s najviše 100 kW, a to znači da za manje od pola sata baterija može biti na 80 posto. Serijski dolaze s izmjeničnim punjačem od 7,4 kW, dok je trofazni od 11 kW na popisu doplata.

Promjena ima i kod klasičnih motora s unutarnjim izgaranjem. Nova će Corsa tako postati prvi Opelov model s 48-voltnim hibridnim pogonom. Sustav se sastoji od litij-ionske baterije i novog benzinskog 1,2-litrenog motora od 100 ili 136 KS koji je povezan s elektrificiranim automazskim mjenjačem s dvije spojke i elektromotorom. Ovisno o uvjetima vožnje, benzinski motor i elektromotor rade zajedno ili odvojeno kako bi optimizirali potrošnju energije i performanse. U usporedbi sa sličnim neelektrificiranim verzijama, nova Corsa s hibridnim pogonom može trošiti oko 15 posto manje goriva.

Za kupce koji žele klasičan pogon bez ikakve elektrifikacije u ponudi su i tri verzije 1,2-litrenog benzinskog motora u rasponu snage od 75 do 100 KS.

Osvježena Corsa na hrvatsko tržište stiže početkom sljedeće godine. Prvo dolaze benzinske i električne verzije, dok će hibridni modeli stići kasnije tijekom godine. Cijene još nisu poznate, ali ne bi se trebale značajno mijenjati u odnosu na one modela na odlasku.

Provjerite još

Nova Opel Corsa

Nova Opel Corsa stiže ove godine

Nakon četiri godine na tržište stiže osvježena Opel Corsa, novog lica. Benzinski su motori dobili …