Peugeot 3008

Peugeot 3008 1,6 HDi Allure

Peugeot 3008 aktualni je europski i hrvatski automobil godine, a koliko je te titule zaslužio isprobali smo u vjerojatno najtraženijoj konfiguraciji

Današnja popularnost SUV-a sve proizvođače okreće prema njihovoj proizvodnji, pa je tako Peugeot svoj neobični monovolumen 3008 pretvorio u atraktivni SUV. Četvrtina kupaca u Europi danas kupuje ovakve automobile, a ovo je jedan od definitivno vizualno najprivlačnijih primjeraka. Ocjena je posve subjektivna, ali i prvi prodajni rezultati idu joj u prilog. U prvih nekoliko mjeseci naručeno je 70 posto više primjeraka u Europi nego što su u Peugeotu očekivali.

Vanjski izgled 3008-ice pokazuje osvaja na prvi pogled. Linije su čiste, detalji naglašeni, a sve je upakirano u skladnu cjelinu. Sprijeda dominiraju svjetla u koja duboko ulaze dijelovi odbojnika, a između njih je velika maska koja izgleda kao usta koja se smiješe. Bočne su linije jednostavne, a straga su svjetla s prepoznatljivim svjetlosnim potpisom koja vizualno povezuje tamni plastični element.

Dok je izvana atraktivan iznutra je Peugeot 3008 impresivan. U njemu je predstavljena druga generacija Peugeotovog i-Cockpita. I dalje ga obilježavaju maleni volan i orijentiranost prema vozaču. Umjesto klasičnih instrumenata sada je ispred vozača 12,3-inčni ekran koji se može konfigurirati prema vlastitim željama. Središnjom konzolom dominira 8-inčni ekran osjetljiv na dodir ispod kojeg je red “avionskih” prekidača koji služe za odabiranje osnovnih funkcija.

Sjedala su velika i udobna, a u paketu opreme Allure presvučena su kombinacijom kože i tkanine. Prostora sprijeda ima puno, dok će se na stražnju klupu bez puno problema smjestiti putnici prosječnih gabarita. Što se prtljažnika tiče, on je osnovnog obujma 520 litara, a preklapanjem stražnje klupe povećava se na 1482 litre. Pravilnih je stranica, utovarni je prag nizak, a jedino što zamjeramo je nedostatak bilo kakvih kukica i sličnih stvari za jednostavno osiguravanje tereta.

Neki su se u manjim 208 i 308 bunili kako ne vide baš najbolje instrumente zbog malenog volana, ali čak ni oni, koji to uglavnom nisu mogli jer više leže nego što sjede u autu, više neće imati prigovora budući su instrumenti više i dalje postavljeni. Sve je nadohvat ruke, a vozač sjedi ugodno i ima dobar pregled. U vožnji je 3008 iznenađujuće dinamičan i može biti zabavan na zavojitoj cesti.

Pogon je samo na prednje kotače, a za skliske podloge tu je sustav Advanced Grip Control koji zapravo predstavlja “pametniji” ESP i posve je dovoljan ako ne planirate terenske izlete.

Testirani je model pokretao 1,6 HDi motor od 120 KS u kombinaciji sa šestostupanjskim automatskim mjenjačem. Ta kombinacija u praksi se pokazala sjajnom za svakodnevnu upotrebu, kako u gradu, tako i na otvorenoj cesti. Motor je vrlo uglađen i elastičan, a mjenjač efikasan i brz. Postoji i mogućnost ručnih izmjena polugicama na volanu, ali nema nikakve potrebe za tim, naprotiv.

Performanse 3008-ice s ovim motorom posve su solidne. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba mu 11,6 sekundi, a postiže najvišu brzinu od 184 km/h. Prosječna potrošnja na testu bila je daleko od tvorničkih 5,3 litre, ali naših 7,2 litre pretežno gradske smatramo sasvim realnim i solidnim rezultatom.

Testirani primjerak bio je opremljen bogatim paketom opreme Allure koji uključuje dvozonsku automatsku klimu, 18-colne naplatke, sustav za upozorenje nenamjernog izlaska iz trake, sjedala u kombinaciji koža-tkanina i još brojne korisne sitnice. Tako opremljen 3008 s 1,6 HDi motorom i automatskim mjenjačem stoji 233.490 kuna. Nije malo, ali s obzirom na sve što se nudi cijena je poštena.

Peugeot 3008 1,6 HDi Allure
Motor: turbodizelski redni, 4 cilindra
Snaga: 88 kW/120 KS pri 3500 o/min
Moment: 300 Nm pri 1750 o/min
Mjenjač: automatski, 6 stupnjeva
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,6 s
Najviša brzina: 184 km/h
Dimenzije: 4447/1844/1624 mm
Međuosovinski razmak: 2675 mm
Potrošnja (EU): 6,3/4,7/5,3 l/100 km
Emisija CO2: 120 g/km
Cijena: 233.490 kn (više informacija na www.peugeot.hr)

Ocjene

Performanse
Udobnost
Oprema
Ekologija
Cijena

Nova generacija 3008-ice ne osvaja samo izgledom već i lakoćom i ugodnošću svakodnevnog korištenja zahvaljujući uglađenom motoru i dobrom automatiku