Toyota Prius

Toyota Prius Sol

Toyota Prius je od prvog dana posebna, drukčija. U inat svima. Takva je i zadnja generacija koja dolazi punih džepova i još boljih voznih osobina

Kad se prvi put pojavio 1997. godine Prius je podigao prašinu, podigao žamor. Podijelio je publiku i samim time se upisao u povijesne knjige automobilizma. I nije ostavio previše sredine. Ili ste ga zavoljeli ili ga niste mogli smisliti. Glasniji su bili ovi drugi jer im se nije sviđao koncept svijeta koji se krojio oko tog automobila. Prius je odavno privlačio borce za zelenu budućnost, vegane, pripadnike GreenPeacea i slične. Oni malo bolje informirani lajkali su ga jer je bio ekonomičan i praktičan. Niska potrošnja, prostranost i tih pogon bio je okidač za tu ekipu. Kao zagriženi oktanoglavac ni ja ga nisam volio, no silom prilika ovaj je automobil ostavio trag u mom životu i od tada ga gledam kao zasebni svemir.

Japanski inat nekad opali unazad, kao pokvarena puška. Govorim naravno o dizajnu. Da, Toyota Prius mora biti poseban, kao što je i prvi odskako od gomile. Ali ovo…? Izgleda kao da su dizajn radila dva odjela, donijela svoje radove na stol i šef je rekao da mu se sviđa njuška jednih i stražnjica drugih, pa nek to spoje nekako. Eh pa… Prednji kraj djeluje kao njuška Salvadora Dalija ili mlata, onog morskog psa iz porodice čekićarki, a stražnji kao auto iz crtića Jetsons. Ne želim vrijeđati, samo se ne mogu načuditi. Što je najbolje od svega, sviđaju mi se detalji. Stražnje i prednje lampe su impozantne, čak mi i njuška prolazi, no bočnu liniju mi je teško progutati.

Kaos izvana nastavio se u nekoj mjeri i iznutra. Na centralnom tunelu je kada, koja je prilično praktična, ali pretjerano upadljiva. Uz to i tu je i sada već poznato loš infotainment koji je Toyota zakomplicirala s izbornikom. Tu priča s minusima u potpunosti prestaje. Izgled, infotainment, kada. Sve ostalo na Priusu ide uz zvuk palice koja opali home run u baseballu. Oduševljava, ukoliko u glavi okrenete koncept da je ovo automobil koji je napravljen za štedljivu i komotnu vožnju.

Interijer je lijep na oko i na dodir. Sve je na svojem mjestu i zaista djeluje nesvakidašnje, pogotovo noću. Jer koliko god da su čudno i futuristički postavljene komande, sve ima logike i lako je dostupno. Sjedala su odlična, položaj za upravljačem je dobar, preglednost iznenađujuća, osim stražnjeg vjetrobrana koji po sredini ima crtu, kao u staroj Hondi CRX.

Toyota Prius je na potpuno novoj platformi. Ovjes je nešto udobniji, dobio je više mehaničkog prijanjanja, jače kočnice i postao upravljiviji. Na dnevnoj bazi odmara u vožnji. Gradske gužve predstavljaju svojevrsni gušt zbog kombinacije CVT mjenjača i električnog pogona. Poletan je i štedljiv pa je zanimljivo pratiti rad i tok energije na monitoru. Zahvaljujući dorađenom mjenjaču i drukčije upravljanom motoru, više se ne dere toliko pri potrebama srednje intenzivnog ubrzanja. Češće koristi strujni pogon i iznimno je tih. Kao i svaka Toyota, mrvu je bolji u svim smjerovima, pa je tako i štedljiviji – uz normiranih samo 76 grama po kilometru CO2.

Prius se nalazi u aktualnoj Toyotinoj ponudi za hibridna vozila gdje možete ostvariti Toyota Eko Poticaj do 25.000 kuna, ovisno o paketu opreme. Testni model bio je srednjeg paketa opreme, Sol, za 243.900 kuna. Ako će ovo biti vaša prva ulaznica u svijet ekološki osviještenih automobila ona će doći uz cijenu, ali nećete ući na mala vrata. Prius je i dalje ispred ostalih hibrida i kao takvog ga treba gledati. Pokušate li ga usporediti s običnim automobilima izgubiti će smisao. Pri vožnji više morate razmišljati, ne jer morate, nego zato što želite. Vi želite znati koliko ste regenerirali energije, kako da uštedite još goriva u vožnji, kad ste zadnji put točili, koliko ste se i kako vozili. A sve vam to javlja na infotainmentu. I sve vas to zabavlja. On je jednostavno poseban.

Toyota Prius Sol
Motor: benzinski četiri cilindra 1,8 i električni kombinirano
Snaga: 90 kW/122 KS, benzinski 72 kW/98 KS pri 5200 o/min
Moment: 142 Nm pri 3600 o/min
Mjenjač: kontinuirano promjenjivi prijenosni omjer, CVT
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,6 s
Najviša brzina: 180 km/h
Dimenzije: 45450/1760/1470 mm
Međuosovinski razmak: 2700 mm
Potrošnja (EU): 3,3/3,3/3,3 l/100 km
Emisija CO2: 76 g/km
Cijena: 243.900 kuna (više informacija na www.toyota.hr)

 

 

Ocjene

Performanse - 5
Udobnost - 7
Oprema - 8
Ekologija - 10
Cijena - 6

7.2

Prius je lijek protiv gradske gužve po pitanju potrošnje. Opušta u prometu, štedljiv je i praktičan