Opel Mokka

Nova Opel Mokka u stilu atraktivnog koncepta

Nova Opel Mokka izgubila je X iz imena, a na tržište bi trebala stići početkom sljedeće godine. Službeno predstavljanje slijedi uskoro

Opel je objavio prvu fotografiju nasljednika Mokke X, a odmah su objavili kako novi crossover neće više nositi oznaku X. Opel je dosad imao politiku označavanja u kojoj svi SUV-i i crossoveri nose slovo X. Čak je i prošla generacija Mokke kod facelifta 2016. dobila taj dodatak imenu. Sada će ponovno biti “samo” Opel Mokka.

Nova Opel Mokka zasnovana je na platformi CMP, na kojoj su bazirani i njezini rođaci Peugeot 2008 i DS3 Crossback. Budući da je riječ o multienergetskoj platformi to znači da će i Mokka imati i potpuno električnu verziju. Kao i njezini francuski rođaci i kao Corsa-e, električna Mokka će najvjerojatnije imati baterije od 50 kWh koje bi joj trebale omogućiti doseg od oko 300 kilometara prema WLTP-u. Električnu verziju pokretat će elektromotor od 136 KS. Benzinska će se ponuda najvjerojatnije sastojati od 1,2-litrenog trocilindraša poznatog iz drugih PSA proizvoda u rasponu snage od 100 do 155 KS. Dizelska bi se ponuda mogla sastojati od dvije verzije 1,5-litrenog motora od 100 i 130 KS.

Po pitanju dizajna, nova Opel Mokkka nastavlja se na konceptni GT X Experimental koji je Opel predstavio prije dvije godine. Važni dizajnerski elementi koje ćemo u nekom obliku vidjeti na Mokki su Opel Compass – križ ili plus na nosu, kao i Opel Vizor koji je svojevrsna tamna “maska” sprijeda u kojoj su tanka svjetla.

Uskoro očekujemo više fotografija gotove Mokke, a Opel kaže kako su trenutno u tijeku završna testiranja. Plan je da proizvodnja krene krajem godine, a prvi primjerci kupcima trebali bi biti isporučeni početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Idealna kombinacija automobila  je hibrid s baterijom od barem 50 km za svakodnevne potrebe i …