Opel Crossland X

Opel Crossland X 1,5 DMT6 120 Years

Opel Crossland X je taman po mjeri. Za one koji traže SUV, ali da ne bude prevelik, a da opet da ne bude ni manji od malog karavana. I da malo košta. I da nosi puno. I da nudi puno opcija… Da, za žensku populaciju je kao skrojen

Nećemo započeti sa standardnom pričom da se radi o Opelu koji dijeli platformu s Peugeotom 2008, jer smatramo da Crossland zaslužuje više. Iako možda na prvu ne djeluje tako, Crossland je itekako svoj i itekako gotov proizvod, prepun “skupih” detalja koji mu daju dašak luksuza i otmjenosti. Imali smo priliku testirati model s novim, trocilindarskim 1,5-litrenim dizelašem sa 102 KS.

U bijeloj boji ni Rolls ne izgleda pretjerano otmjeno. Ali ako mu se približite, uočit ćete detalje poput LED svjetala, naplataka od lake legure, plastičnih obruba blatobrana koji štite karoseriju i još ponekog detalja koji čine život lakšim i ljepšim. Stoga ako birate Crossland X, otvorite katalog. Imaju prekrasnu paletu boja, a dodatno možete odabrati bi-tone kombinaciju s crnim krovom. Recimo metalik plavi bi bio kao as na desetku. Crossland ima veliku rešetku sprijeda i karakterističan izgled bočne linije, koji zajedno jasno govore Opelov dizajnerski jezik. Ta se priča nastavlja i u unutrašnjosti.

Čisti dizajn s fokusom na infotainment sustav, s jednostavnim izbornicima i dva USB priključka za telefon. Priličan broj pretinaca donekle ga spašava, jer djeluje skučeno. Nisu preveliki, kao što je to u većem bratu, Grandlandu, ali zadovoljavaju potrebe. U vrata, primjerice, stane i velika boca vode. Ergonomija mu je jača strana, a uz to svi modeli dolaze i s Opelovim sustavom pomoći “OnStar”.

Mjesta ima solidno čak i straga, no samo za dvoje putnika. Stražnja vrata se ne otvaraju pod velikim kutom što bi moglo biti minus za obitelji s malom djecom. Donekle je otežana instalacija dječje sjedalice. Stražnja je klupa također pomična, pa ovisno da li trebate veliki prtljažnik ili više mjesta straga, dovoljno je samo povući ručicu i pomaknuti cijelu klupu.

Nevoljko sjedam u automobile koji su tek jedna od brojnih inačica na istoj platformi, jer se rijetko razlikuju po pitanju dinamike. Opel je ostao nekako vjeran svojim genima, pa nije teško pogoditi da se ipak nalazite u “munji”, čak i ako zatvorite oči. Ergonomija je na vrhuncu i osjećaj komandi, ali i dizajnerski izričaj su istančano Opelovi. Nema pretjeranih estetskih detalja i prisiljene profinjenosti kao kod francuske braće. Zbog relativno kratkog međuosovinskog razmaka ovjes ima sporo prigušenje pa je takav i na reakcijama. Treba mu vremena.
Maleni trocilindarski dizelaš nije razočarao. Za potrošnju ispod šest litara treba se potruditi, no u svakodnevnom prometu je sasvim zadovoljavajuć i nije pretjerano bučan.

Crossland je udoban i ima dobru ergonomiju, no sobom nosi i par detalja koji će one vještog oka i s malo više iskustva ipak nagnati da ga zaobiđu. Prvenstveno su to detalji preuzeti iz PSA grupacije, poput kamere za rikverc koja pokušava glumiti tri kamere, pa tek dovoljnim softverskim rješenjem spaja sliku dok se vozite unazad. Vesele nas detalji poput otvora za skije i klasične ručne kočnice, koja doduše ima čudno oblikovanu ručicu.
Što se ergonomije i prostranosti tiče, te lake voznosti, Crossland je definitivno na meti manjih obitelji i onih kojima su terenci i karavani previše, a Corsa premalo.

Opel Crossland X 1,5 DMT6 120 Years
Motor: turbodizelski, 1,5 l, tri cilindra
Snaga: 75 kW/102 KS pri 3750 o/min
Moment: 254 Nm pri 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,7 s
Najviša brzina: 178 km/h
Dimenzije: 4212/1825/1605 mm
Međuosovinski razmak: 2604 mm
Potrošnja (EU): 4,8/3,7/4,1 l/100 km
Emisija CO2: 104 g/km
Cijena: 171.708 kuna (više informacija na www.opel.hr)

Ocjene

Performanse - 5
Udobnost - 7
Oprema - 8
Ekologija - 9
Cijena - 8

7.4

Praktičan i modularan. Ima svojih mušica no nudi solidnu opremu i tehnologiju po razumnoj cijeni, ako se ne raspištoljite previše u konfiguratoru

Provjerite još

Opel Rocks-E

Opel Rocks-E električni je urbani dvosjed

Opel Rocks-E je gradski električni automobil za koji ne trebate vozačku dozvolu, a već ranije …