Renault Megane Grandtour

Renault Megane Grandtour 110 dCi Limited

Prostrani prtljažnik, praktična rješenja pretinaca, štedljiv motor i zanimljiv dizajn. Renault Megane Grandtour punopravni je član obitelji i vjeran čuvar kućnog budžeta

Nebrojeno puta smo rekli da kad momak postane muž i otac, ne mora svoju muškost objesiti o klin. Ne mora nužno kupiti monovolumen, ili još gore, SUV te pognuti glavu. I karavani mogu dati sasvim dovoljno mjesta, još k tome biti štedljivi te, ono najvažnije izgledati cool. Megane Grandtour jedan je od takvih karavana, gdje je ta izdužena linija uspješno sakrivena u tu, ako zaškurimo oči, polu-kupeovsku liniju. Ne djeluje kao kutija nalijepljena na stražnji kraj. Ovo je jedan od automobila koji je poput A ili E dura akustične gitare – za široke mase.

Velika prednja maska i sad već lako prepoznatljiva svjetla, njegov su znak raspoznavanja. Uzdužne linije na poklopcu motora daju dojam snage, a bočna je linija elegantna i kontinuirana. Dodatno izbočeni blatobrani upotpunjuju dojam robusnog automobila, a krovni nosači su tu da vas asociraju na krovnu kutiju s kojom ste se borili zadnji put kad ste u malom autu išli na more. Od prvog pogleda on je rješenje ako tražite veliki auto nakon malog kompakta.

Grandtour je elegantan i svjež a u ovoj Limited verziji te plavoj boji ima i svojevrsnu otmjenost. Bez obzira što ne kipi od opreme i cijenom ne para oblake. Stražnji spojler daje malo sportskog štiha, a stražnji kraj nije dosadan i monoton.

R-Link 2 predstavlja unaprijeđeni sustav komunikacije s pametnim telefonima, navigacijskim sustavom s prepoznavanjem glasovnih naredbi i raznim drugim sitnicama koje bi nam trebale olakšati život. I dalje je velik, nezgrapan i s tim crnim okvirom se ne uklapa u ostatak automobila. Nisu ni detalji lažnog karbona pretjerano uvjerljivi, ali središnji nam se dio konzole jednostavno nije dopao.

Megane Grandtour putnicima na stražnjoj klupi nudi prilično prostora, kako za koljena tako i za leđa, jer je u Grandtouru stražnji naslon nagnut 2 stupnja više nego na običnom Meganeu. Po prostranosti je među najvećima u klasi. Podnica prtljažnika je preklopiva i osigurava ravni utovarni prostor, a ispod nje ostaje čak 55 litara zapremine. Preklapanjem je moguće prtljažnik odvojiti u dva odjeljka kako bi se spriječilo klizanje tereta po prtljažniku. Tu su i kukice s obje strane a u opciji je i sigurnosna mrežica koja se može okomito postaviti. Prtljažni prostor prekriva meka polica koja se može namotati kako bi se olakšalo utovarivanje tereta.

Udobnost je ovdje apsolutni adut. Megane djeluje kao da ima velik prevjes. Nos voli oscilirati na velikim neravninama. Ponire i naginje se, u sasvim prihvatljivim razmjerima. Mjenjač ima nešto duži hod i tipično je Renaultovski mekan. Sjedi se komotno, nisko i sve je u dosegu ruke, ne treba posezati za komandama. Savršeno je neutralan i ako pretjerate jasno će dati do znanja da će prvo popustiti nosom. Da do toga dođete trebate se svojski potruditi, čak i na visoko profilnim Nexen gumama. Ovjes nije bučan i na uzdužnim neravninama izostaje onaj nekontrolirani lateralni pomak, kada na primjer naletite na spoj vijadukta pri nešto većoj brzini. Djeluje kompaktan i solidan.

Teško da se ijedan drugi karavan može mjeriti s udobnošću, prostranošću i 1,5 dCi motorom u Grandtouru. Zaista je žestoki konkurent. Praktičan prtljažnik, puno mjesta i zapravo, puno auta za te novce. Motor je iznimno štedljiv i miran, a mjenjač je dobro pogođen. Odlična su kombinacija i pravi recept za najbolju kupnju.
Da, s jačim motorom bi bio poletniji, ali je za svakodnevne potrebe iznimno zadovoljavajući. Kad na sljedećem redizajnu ili novoj generaciji promijene i infotainment postati će nam najdraži karavan u klasi. Pri tom mislimo najviše na izgled infotainmenta, a nakon toga i činjenicu da pri razgovoru na Bluetooth telefoniji nismo jednom doživjeli da čujemo sugovornika dvostruko i s prekidima.

Renault Megane Grandtour 110 dCi Limited
Motor: turbodizelski, 1,5 l, 4 cilindra
Snaga: 81 kW/110 KS pri 4000 o/min
Moment: 250 Nm od 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,6 s
Najviša brzina: 188 km/h
Dimenzije: 4626/1814/1449 mm
Međuosovinski razmak: 2712 mm
Potrošnja (EU): 3,7/3,3/3,5 l/100 km
Emisija CO2: 90 g/km
Cijena: 138.900 kuna (više informacija na www.renault.hr)

 

 

Ocjene

Performanse - 7
Udobnost - 8
Oprema - 7
Ekologija - 9
Cijena - 7

7.6

Prostran, jednostavan, zanimljivog izgleda. Infotainment i dalje ne možemo pohvaliti. Motor je pak pun pogodak potrošnje, cijene i snage.