Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Idealna kombinacija automobila  je hibrid s baterijom od barem 50 km za svakodnevne potrebe i dovoljno snažnim benzincem za duži put. Upoznajte vrhunskog kombinatora – Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X nam je već dobrano poznat. Njime smo opalili 2500 kilometara rutu do Ohrida i nazad i uvjerili se u njegove kvalitete. Sad smo testirali i njegovu najsnažniju izvedbu, s pogonom na četiri kotača koja je – hibrid. Naime, Grandland X Hybrid4 ima pogon na stražnje kotače preko električnog motora i prilično veliku bateriju u podnici. Može po potrebi biti terenac i koristiti pogon na sve kotače, ili iznimno šparan hibrid.

Što je plug-in hibrid? Hibrid je pojednostavljeno, automobil poput Priusa. Ima baterije u podu i kod usporavanja i ubrzavanja, ovisno o uvjetima, puni baterije električnom energijom. Plug-in hibrid ima veću bateriju i mogućnost punjenja na vanjski izvor. Pojednostavljeno, Grandland X možete puniti na gradskoj punionici ili kućnoj utičnici preko noći i preko dana imati dovoljno struje da obavite sve potrebe, bez da koristite benzinski motor. Kad napon u bateriji padne, Grandland X Hybrid4 se pretvara u običnog hibrida. I dalje koristi baterije ali se ne možete toliko dugo voziti na struju.

Teoretski, ovaj automobil možete 300 dana u godini koristiti kao strujić, a kad vam treba za dužu relaciju, voziti ćete se uglavnom na benzin. Grandland X pogoni 1,6 turbo motor i dva električna motora. Jedan straga i jedan u mjenjaču, koji pomaže kod razvoja momentne krivulje.

Izgledom nema razlike u odnosu na već poznatog Grandlanda X. Hybrid4 možete prepoznati po tamnom poklopcu motora i znački na poklopcu prtljažnika. Jedina primjetna razlika iznutra je u nešto manjem prtljažniku u kojem ćete se uvijek „spoticati“ na kabel za punjenje. Baterije su smještene u podnici ispod stražnjih sjedala i imaju ukupni kapacitet 13,2 kWh, dostatno za 50 realnih kilometara.

Već poznata odlična sjedala, jednostavan i funkcionalan infotainment i prepoznatljive komande čine Grandland X lakim za privikavanje. Na raspolaganju su četiri moda rada: električni, hibridni, sportski i stalni pogon na četiri kotača. Ovisno o postavkama Grandland X ima više ili manje snage na raspolaganju. U Sport modu je apsolutna špriherica. Puca od snage i ima impresivne performanse.

Povećanje mase se osjeti, najviše u inerciji stražnjeg kraja i na većim longitudinalnim neravninama. U gradskoj vožnji teško da ćete primijetiti razliku u težini. Ne možemo mu zamjeriti, ako znamo kakve performanse je donio električni pogon. Pogon je prilično dobro podešen i prebacivanje između električnog pogona i benzinskog motora je glatko i gotovo neprimjetno.

Koliko god suludo zvučala kombinacija glomaznog hibridnog SUV-a za svakodnevni automobil, nikad nam se nije činila primamljivijom. Grandland X Hybrid4 puca od snage a možete se tjedan dana voziti s prosjekom od svega jednu litru goriva na 100 km. Ukoliko punite automobil svakodnevno, što na 22 kW javnoj punionici iznosi svega 20-ak minuta, zapravo ćete se voziti besplatno. Ako vam pak zatreba veći domet i više brzine, dovoljno je da pritisnete gas. Pogon na sve kotače je dakako benefit, no ako vam je on suvišan, valja znati da je Grandland X dostupan i kao hibrid s pogonom na prednje kotače, 225 KS i maksimalnim dosegom na struju od 42 km.

Takav osnovni model do registracije stoji 311.212 kuna, dok je naš testirani primjerak bio vrhunac ponude, što znači opremu Ultimate, veću snagu i pogon na sve kotače, pa za njega treba izdvojiti 371.961 kunu. Dosta, ali opremljenost, snaga i potrošnja u velikoj mjeri opravdavaju cijenu. A ako imate brzi prst pa se uspijete dočepati poticaja, nešto ćete i uštedjeti…

Opel Grandland X Hybrid4
Motor: 1,6 l, četiri cilindra tubobenzinski i električni
Snaga: 221 kW/300 KS pri 5500 o/min
Moment: 520 Nm pri 1650 o/min
Pogon: na sva četiri kotača
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 6,1 s
Najviša brzina: 235 km/h
Dimenzije: 3670/1680/1480 mm
Međuosovinski razmak: 2425 mm
Potrošnja (EU): 1,6 l/100 km
Emisija CO2: 36 g/km
Cijena: 371.961 kunu (više informacija na www.opel.hr)

Ocjene

Performanse - 8
Udobnost - 8
Oprema - 8
Ekologija - 10
Cijena - 5

7.8

Odlična kombinacija za svakodnevne potrebe. Veliki, impresivni SUV s koji dnevno potroši manje od litre benzina. Cijena je doduše poprilična

Provjerite još

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale kasnit će jer nije dovoljno snažan

Alfa Romeo Tonale ipak se neće naći u salonima početkom sljedeće godine jer novi šef …